Joki-musikaali Turusta

”Me joella synnymme, kasvamme, elämme. Joella kuolemme taas peittää jälkemme!”

On vuosi 2129. Suomen entisen pääkaupungin, Turun, olisi pitänyt täyttää 900 vuotta, mutta koko kaupunkia ei enää ole olemassa; ei ainakaan niin, kuin me sen tunnemme. Ilmastonmuutoksesta johtuva merenpinnan nousu, nälänhätä, pandemiat, sodat ja oman edun tavoittelu, muiden ihmisten ja luonnon kustannuksella, ovat vieneet ihmisen sukupuuton partaalle. 

Pieni selviytyneiden joukko on pystyttänyt Puolalanmäelle ja sen välittömään läheisyyteen, metrejä nousseen Aurajoen suulle, Turunmaan kaupungin. Tätä pientä sulkeutunutta yhteisöä johtaa Presidentti, jonka vallan alla tasa-arvo, naisten ja vähemmistöjen oikeudet sekä tiedon arvostaminen ovat kulkeneet satoja vuosia taaksepäin. 

Presidentin itsevaltiuden yksi suurimmista kärsijöistä on hänen tyttärensä Selma. Tytär elää, jos mahdollista, vielä muitakin kontrolloidumpaa elämää. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun turunmaalaisten ikiaikainen vihollinen, jokirotiksi kutsuttu kansa, tekee paluun puuttuen ratkaisevasti Selman, sitä kautta hänen isänsä ja lopulta koko Turunmaan kohtaloon. 

Joki -musikaali on muusikko/pedagogi Juuso Peipon luoma läpisävelletty musikaali, joka tuodaan Turun Linnateatterin lavalle kolmentoista näyttelijän ja yhdeksänhenkisen orkesterin voimin. Joki musikaali -kanavillamme julkaistaan syksyn 2023 aikana materiaalia musikaalin valmisteluvaiheista sekä kuusi musiikkimaistiaista musikaalin eri kohtauksista.  

”Me joella synnymme, kasvamme, elämme.  

Joella kuolemme taas peittää jälkemme, JOKI!” 

Ensi-ilta ke 7.2.2024 
Esityskausi 7.2.2024 – 8.2.2024 

Kesto noin 2 tuntia 20 min, sisältäen väliajan 
Vierailuesitys.

SYKSYN OHJELMISTO NYT MYYNNISSÄ

Linnateatterin syksy sukeltaa rikolliseen Raunistulaan, metsästää täydellistä alfaurosta ja säväyttää huippuvierailuilla!

Kurkista ohjelmisto!

HYVÄ TIETÄÄ

SAAPUMINEN, ESTEETTÖMYYS, MAKSUTAVAT

Varmista sujuva teatterivierailu ja nappaa talteen tärpit meille saapumiseen!