Linnateatterin kevätkauden ohjelmisto houkuttelee teatteriin myös nuorempaa väkeä

Keväällä 2024 Linnateatterissa nähdään laaja repertuaari erilaisia musikaaleja, konsertteja, sirkusta, teatteri- ja stand up -esityksiä sekä lastennäytelmiä.

Off-Broadway-musikaali Murha kahdelle toteutetaan Linnateatterin ja Musiikkiteatteri Kapsäkin yhteistuotantona. Linnateatterissa esitys saa ensi-iltansa 15. helmikuuta. Vauhdikas musikaali yhdistää musiikkikomedian huimapäiseen murhamysteeriin.

Musikaali toteutetaan kahden näyttelijän voimin, kun puikoissa nähdään näyttelijät Joel Mäkinen ja Juha Pulli. Miten taipuu 11 epäillyn esittäminen sekä pianon soittaminen?

Parisuhdekomediannälkäisille kevätkattaus on erityisen laaja. Lari Halmeen ja Nina Tapion tähdittämä Likapyykkiä sekä Juha Veijosen ja Maarit Peltomaan Pientä laittoa käsittelevät kumpikin pitkän parisuhteen ongelmakohtia, kuitenkin virkistävän komedian keinoin.

Lisäksi Riihimäen kesäteatterin Vaimoni on toista maata vierailee Linnateatterissa kevään aikana kymmenen esityksen verran. Rooleissa nähdään Vuokko Hovatta, Maija Siljander, Iikka Forss ja Antti Peltola. Ohjauksesta vastaa Mikko Kivinen.

Ranskalaisen Gilles Dyrekin käsikirjoittamassa näytelmässä yllätyskäänteitä satelee tuon tuosta. Häitään suunnitteleva nuoripari kutsuu miehen vanhan opiskelukaverin ja tämän tyttöystävän illalliselle. Mukavaksi suunniteltu illanvietto muuttuu kaoottiseksi ja esiin purskahtelevat niin parisuhdeongelmat kuin ennakkoluulotkin.

Alkukeväällä Linnateatterissa on lisäksi mahdollista nähdä kantaaottava, ilmastonmuutoksen ja ihmisen seurauksia käsittelevä Turkuun sijoittuva musikaali Joki.

Konsertteja laidasta laitaan

Tuttuun tapaan Linnateatterissa kuullaan keväällä myös musiikkia. Keväällä Linnateatterissa vierailee Tuula Amberla 40-vuotistaiteilijakonsertillaan, SUMU Big Band, Rock Theatre Plays Genesis sekä Turun konservatorion opiskelijat musiikkikonsertillaan.

Mauri Kunnasta kaksin kappalein

Mauri Kunnaksen teokset ovat edustettuna kevään ohjelmistokattauksessa useiden teosten voimin. Tammikuussa 2024 ensi-iltansa saa Pippendorfin kirjavat kummitukset -lastennäytelmä, joka lähtee kiertämään Suomen teatterilavoja. Näytelmä on mahdollista nähdä myös kotinäyttämöllään Linnateatterissa helmikuussa.

Rooleissa nähdään lastennäytelmien konkarinäyttelijät Kalle Tulander ja Nestori Kyyrä. Näytelmän dramatisoinnista ja ohjauksesta vastaa Sami Rannila.

Helmikuussa ensi-iltansa saa myös toinen Kunnaksen teokseen pohjautuva näytelmä. Thomas Dellingerin käsikirjoittama ja näyttelemä Pieni pelkojen kirja käsittelee viihteellisin ja turvallisin keinoin pelkoa ja jännitystä.

Linnateatterin taiteellinen johtaja Jussi Vahvaselkä pitää tulevan kevään ohjelmistokattausta laajana, toinen toistaan tukevana kokonaisuutena.

– Ohjelmistossa on perinteistä komediaa, stand upia, konsertteja, musikaaleja sekä lapsille sopivaa sisältöä. Monipuolisuus antaa ihmisille runsaasti vaihtoehtoja, joista valita sekä mahdollisuuden käydä teatterissa useammankin kerran keväässä, Vahvaselkä iloitsee.

Vahvaselkä toivoo kevään ohjelmiston houkuttelevan teatteriin myös nuorempaa yleisöä. Esittävän taiteen festivaali Finfringe, stand up -esitykset, Murha kahdelle sekä Vaimoni on toista maata valittiin ohjelmistoon juuri nuorempia aikuisia ajatellen.

– Linnateatteri haluaa panostaa siihen, että ohjelmisto vastaisi kysyntää ja ottaisi huomioon mahdollisimman laajan kohderyhmän. Ovemme ovat auki kaikille kulttuurinnälkäisille, Vahvaselkä toteaa.

Linnateatterin kevät täydentyy syksyn aikana.