SEIMIYÖ – JOHANNA JA MIKKO IIVANAINEN, MARIA KALANIEMI JA TIMO ALAKOTILA

Domino-sali

ti 11.12.2018

Ennakkoon: 26 €
Ovelta: 29 €

n. 1 h 30 min

Seimiyö – Joulukonsertti

Tämä Joulukonsertti yhdistää kaksi maamme eturivin muusikoista koostuvaa huippuduoa.

Konserttiohjelmistoon on valikoitunut taiteilijoille rakkaita joulusävelmiä, jotka ovat saaneet uusia, raikkaita vivahteita muusikoiden omista sovituksista.

Sävelmissä kuullaan sävyjä niin jazz – kuin kansanmusiikistakin, mukana on myös omia instrumentaaliteoksia.

Lauluja tulkitsee heleän kaunisääninen Johanna Iivanainen yhdessä harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen, kitaristi Mikko Iivanaisen ja pianisti Timo Alakotilan kanssa.

Johanna Iivanaisen raikkaan luonnollinen esiintyminen ja sävykäs tulkinta on saavuttanut suuren suosion maassamme. Hänen monipuolisuutensa laulajana on suorastaan hätkähdyttävä kattaen levytyksiä jazzin, accappellan, popin, dancen ja lastenmusiikin alueilta.

Vuonna 2002 Johanna sai Louis Armstrong -palkinnon ja vuotta myöhemmin Sony Electronics Finland ja Suomen Jazzliitto myönsivät hänelle historian ensimmäisen Sony jazz -palkinnon.

Mikko Iivanainen on erottunut suomalaisen jazzin kentällä harmonisella syvyydellään sekä saundien monipuolisuudella. Dynamiikan soitossaan lahjakkaasti hallitseva Iivanainen on vaikuttanut useissa maamme eturivin jazzyhtyeissä.

Maria Kalaniemi on monista musiikkityyleistä oman hyvin persoonallisen ilmaisunsa kehittänyt taiteilija, joka on noussut yhdeksi kaikkein arvostetuimmista muusikoista maassamme. Kalaniemen luoma lyyrisen herkkä ja intensiivinen soittotyyli on saanut uskollisen kuulijakunnan eri puolilla maailmaa.

Timo Alakotila on maamme kysytyimpiä muusikoita. Hänen laaja sävellystuotantonsa koostuu konsertoista, runsaista sovituksista, musiikkinäytelmistä ja tanssiesityksistä.

Sävellyksiä ovat esittäneet mm. BBC Concert Orchestra, Umo Jazz Orchestra, Tapiola Sinfonietta, Australian Chamber Orchestra. Hän on toiminut taiteellisena tuottajana, muusikkona, säveltäjänä ja sovittajana noin 200 levyllä.

Koskettava konserttikokonaisuus siirtää ajatukset pois arkisista aherruksista ja välittää joulurauhaa kuulijoiden mieleen. Tommy Tabermannin mukaan nimetty kiertue julkaisee myös taiteulijoiden ensimmäisen yhteisen albumin.

.....

www.johannaiivanainen.com
www.mikkoiivanainen.com
www.mariakalaniemi.com
www.timoalakotila.com

.....

Liput ja ruokailun voit varata nettisivuillamme tai halutessasi myös myyntipalvelustamme.
Ryhmävaraukset (yli 20 henkilöä), pyörätuolipaikat vain Linnateatterin myyntipalvelusta.