PARI-SUHDE-TEORIAA

Teatteriravintola

ke 17.3.2021 PERUTTU
Olemme yhteydessä kaikkiin lippuja lunastaneisiin.

Peruslippu: 27€
Eläkeläinen: 25€
Opiskelija / työtön: 25€

n. 2h sisältäen väliajan

Pari-suhde-teoriaa

Parit suhteet ja parisuhteet suurennuslasin alla

Suhdeviidakko on loputon. On ystävyys- ja parisuhteita, lasten ja vanhempien tai isovanhempien välisiä suhteita sekä ihmisten, eläinten ja esineidenkin välisiä suhteita.

Teatterintekijä, ääninäyttelijä, sairaalaklovni ja käsikirjoittaja Karolina Blom toteutti vuosi sitten ensi-iltaan tulleen suositun monologin Hyvä-Paha-Ero. Sen itsenäinen jatko-osa Pari-suhde-teoriaa paneutuu erilaisiin suhteisiin eri näkökulmista. Miehen ja naisen.

Miehen ajatusmaailmaa ja näkökulmaa esitykseen tuova teatterintekijä, käsikirjoittaja, ohjaaja ja näyttelijä Valtteri Roiha ihmettelee, miksi tavallista arkea on niin vaikea elää.

– Roolit ovat sekaisin ja epäselviä. Kuka on mies, kuka nainen, miksi koira kävelyttää mummoa, eikä mummo koiraa? Mikä meitä kaikkia vaivaa? Mikä tässä on niin kamalan vaikeaa?

Roiha toteaa kaksikon olevan tutkimusmatkalla. Maapallolla on yli seitsemän miljardia erilaista ihmistä, erilaista palapelin osaa. Niistä jokaiselle löytyy juuri sopiva, puuttuva palanen.

– Vai löytyykö? Voiko melkein sopivaa palaa muokata tai hioa vai pitääkö vain älytä lähteä etsimään uutta? Ehkä se täydellinen pala ei olekaan ihminen tai eläin, vaan joku yhteisö, johon solahtaa kuin mukavaan vaatteeseen, Karolina Blom täydentää.

Näytelmässä vieraillaan myös miehen ja naisen aivoissa. Numeroita, diagrammeja ja loogista ajattelua tarjoilevat miehen aivot ratkaisevat ongelmia suorasukaiseen tyyliin: ”neliö mahtuu pyöreään putkeen ihan vain voimaa käyttämällä”. Minimaalisen pieni tunnelaatikko sisältää vain ilon, surun, vihan ja himon – rinnat, pakarat ja veneen.

Naisen aivoissa vallitsee riittämättömyyden, huonon omantunnon, tunneryöpsähdysten ja multitaskingin lait. Lauseiden välissä olevien taukojen merkityksen pohtiminen katkeaa elämän ja kuoleman kysymykseen, johon ei vain ole oikeaa vastausta: ”Miltä minä näytän?”

– Kärjistettynä voisi todeta, että miesten maailmassa kaiken on oltava kerralla oikein.

Miehen reagointikyky on tietysti koetuksella, sillä viimeistään huomenna nainen on jo muuttanut oletuksen faktaksi, Roiha sanoo pilke silmäkulmassa.

Tutkimusmatkan tuloksena on ”tietynlainen teoria”, joka perustuu aavistuksenomaiseen varmuuteen siitä, että miehet ja naiset vain ovat erilaisia. Ikuisesti.

Näelmän käsikirjoitus syntyi kaksikolta yhteistyössä. Se oli luonteva jatkumo Hyvä-Paha-Ero-näytelmän koostamiselle.

Aikuisille suunniteltu, musiikilla höystetty näytelmä tarttuu ihmiselämän välivaiheeseen, merkittävien ja elämää muuttavien suhteiden väliseen aikaan, suurennuslasi kourassa.

..... 

Liput teatteriin voi hankkia hyvillä mielin. Sairaustapauksissa vaihdamme liput aina kuluitta toiseen näytökseen. Tutustu turvallisuusohjeisiin ja peruutusehtoihin​​​​​​​ 

Liput voit varata nettisivuillamme tai halutessasi myös myyntipalvelustamme.
Ryhmävaraukset (yli 20 henkilöä), pyörätuolipaikat vain Linnateatterin myyntipalvelusta.
Muistathan tehdä ruokavarauksen vähintään viikkoa ennen esitystä! 

​​​​​​​


Keittiömestarimme on loihtinut

MAISTUVAN MENUN

Katso menu

Näytökset

PARI-SUHDE-TEORIAA
17.03.2021 19:00
OSTA LIPPU