LUDVIG XIV & INTEGRAATIOTEATTERI BALTZAR: LINNUNTIETÄ TAIVAASEEN

Domino-sali

la 6.4.2019

Peruslippu: 29€
Eläkeläinen: 26€
Opiskelija / työtön: 26€

n. 2 h 30 min sisältäen väliajan

Ludvig XIV &: Integraatioteatteri Baltzar: Linnuntietä taivaaseen

Veijo Baltzarin 50- vuotistaiteilijajuhlakonsertti

Uuden ja perinteisen mustalaismusiikin neljä vuodenaikaa 

Ludvig XIV on tuore kokoonpano, jonka keskiössä on sen perustaja ja laulusolisti kulttuurineuvos Veijo Baltzar. Yhtye esiintyi vuoden 2017 aikana viidessä eri Euroopan kaupungissa: Riiassa, Tallinnassa, Zagrebissa, Seredissä ja Budapestissa. Koko Suomen kattava konserttikiertue käynnistyi Alfa TV:n taltioimalla juhlakonsertilla Helsingin Savoy-teatterissa huhtikuussa 2018. Konsertti oli tribuutti kulttuurineuvos Veijo Baltzarin 50- vuotiselle taiteilijauralle. 

”Lähtiessäni Savoy-teatterista leijuin puoli metriä lattian yläpuolella. Olittepa tehneet mahtavan esityksen. Veijon repertuaari uskomaton, laulajat ja tanssijat niin lahjakkaita ja orkesteri - mistä te sellaisen olitte koonneet, aivan loistava.” 
-Entinen pääministeri Paavo Lipponen 

Linnuntietä taivaaseen tuo konserttilavoille uuden ja perinteisen mustalaismusiikin neljä vuodenaikaa. Saavuttamattoman, kielletyn rakkauden harmonia keskellä ajattomuutta tuudittaa yleisön värikylläisistä balladeista väkevän synkkään sielunmaisemaan, jyrkänteen laidalle kohti äkkiputousta: elinehtona kauneus ja intohimo.? 

Sukupolvien kohtaaminen vie konserttiyleisön vanhan hyvän ajan tanssilavatunnelmiin. Ohjelmisto sisältää Suomen kansan suosikkeja: ikivihreitä balladeja ja iskelmäklassikoita. Vahvassa roolissa ovat nyt myös uutta mustalaismusiikkia edustavat Veijo Baltzarin runot sekä Kiureli Sammallahden, Toni Edelmannin, Mikko Karhulan ja Elina Österin niiden pohjalta tekemät sävellykset. 
 
Veijo Baltzarin mukana lavalla on solisteina nuoria nousevia tähtiä: Susanna Ahonen, Nina Castén ja Elina Öster. Konsertin musiikista vastaa kansainvälinen Ludvig XIV –orkesteri: Alexander Dmitriev (piano, St. Petersburg/Pariisi), Antero Mentu (sähkökitara) ja Carl-Johan Häggman (perkussiot). Kuoro (Integraatioteatteri Baltzar): Aino Sederholm, Katriina Meretniemi, Enni Ervasti, Oona-Emilia Latva-Hoppala.

.....

Liput ja ruokailun voit varata nettisivuillamme tai halutessasi myös myyntipalvelustamme.
Ryhmävaraukset (yli 20 henkilöä), pyörätuolipaikat vain Linnateatterin myyntipalvelusta.


Keittiömestarimme on loihtinut

MAISTUVAN MENUN

Katso menu

Näytökset

LUDVIG XIV & INTEGRAATIOTEATTERI BALTZAR: LINNUNTIETÄ TAIVAASEEN
06.04.2019 19:00
OSTA LIPPU