CASE: Drama Queen

"Juhla, jonka tähtinä loistivat vieraat"

Valot syttyvät Linnateatterin estradille ja yleisö osoittaa suosiotaan. Lavan tähtenä loistaa, ei ammattiartisti, vaan iloisista juhlavieraista koostuva kuoro. Näissä juhlissa vieraat olivat kirjaimellisesti pääroolissa ja siksi niitä muistellaan vielä pitkään.

Kun tänään lähden, otan mukaan mitä tarvitsen. Taivaalta tähden valitsen ja sitä seurailen.

Juhlavieraista koottu kuoro revittelee lavalla täysin palkein. Valoshow ja savutehosteet kruunaavat esityksen, jonka päätähdet eivät vielä tapahtumaan saapuessaan edes tienneet nousevansa yleisön eteen laulamaan.


Kyseessä on markkinointiviestintätoimisto Drama Queenin henkilöstölleen järjestämä kick-off tapahtuma, jonka tarkoituksena oli tuoda koko porukka yhteen ja kohottaa yhteishenkeä tulevaa työrupeamaa varten.


– Halusimme säväyttää tekemällä jotain ihan muuta kuin mitä tavallisesti teemme. Päätimme tuoda porukan uudenlaiseen luovaan ympäristöön eli teatteriin, kertoo Drama Queenin toimitusjohtaja Matias Mero.

Sopivat puitteet lounaasta
iltajuhlaan

Tapahtuma käynnistyi noin 70 vieraan yhteisellä lounaalla ja asiaosuudella Linnateatterin auditoriossa. Sen jälkeen alkoi rennompi ohjelma, joka oli siihen asti pidetty salassa vierailta.

Vieraat kiersivät kolme rastia, joissa harjoitettiin luovuutta eri muodoissa: improvisaatioharjoituksessa, kuorolaulutreeneissä ja koreografin opissa.
Illan kohokohta oli Kuorosota-ohjelmaa mukaillen järjestetty finaali.

Laulujoukkueiden kapteeneiksi paikalle oli värvätty kolme julkkisartistia ja yhdessä koreografin kanssa he preppasivat joukkueet vaikuttaviin finaaliesityksiin.

– Linnateatterin Domino-salin näyttämö loi täydelliset puitteet kuoroesityksille. Tässä vaiheessa iltaa tunnelma oli jo katossa, Mero miettii.

Draaman kaari jäi mieleen

Kuorosodan jälkeen järjestäjillä oli vielä yksi ässä hihassa. Illallisella toteutettiin Linnateatterin konsepti, jossa osa tarjoilijoista on näyttelijöitä. Näyttelijät järjestivät illan mittaan odottamattomia kohtauksia, aiheuttaen vieraissa niin hämmennystä kuin naurunremakoitakin.


Meron mukaan kick-off -päivää on muisteltu Drama Queenillä moneen kertaan jälkikäteen.
– Minulle jäi erityisesti mieleen päivän aikana syntynyt draaman kaari. Ensin tunnelma oli yllätysmomentista johtuen jännittynyt, sitten innostunut ja lopuksi jopa ylpeä, kun esitykset oli hoidettu.


Koko tapahtuma videoitiin ammattilaisten toimesta. Päivän parhaista paloista koottu video ylläpitää yhteishenkeä kohottavaa vaikutusta vielä pitkään itse tapahtuman jälkeen.


Ruoka ja ohjelma samasta paikasta

Linnateatteri tunnetaan lämminhenkisestä ja heittäytyvästä asiakaspalvelusta.
– Meillä onnistuvat mainiosti kaikenlaiset kokkareet, kokoukset, koulutukset, konsertit ja cocktail-tilaisuudet. Miksei voisi olla vaikka festaritkin, heittää Linnateatterin kokous- ja tapahtumapalveluista vastaava Maiju Kotialho.


– Autamme tarvittaessa juhlien suunnittelussa ihan alusta asti. Teatterina olemme luonnollisesti ohjelman ja viihdyttämisen ammattilaisia, mutta tiimiimme kuuluu myös ruoka-alan ammattilaisia, jotka suunnittelevat tarjoilun asiakkaan toiveiden perusteella.


Tapahtuma tulossa?

Tee se teatterissa!

MYYNTIPALVELU
​​​​​​​AUTTAA

LUE LISÄÄ