Linnateatterin esitykset alkavat heinäkuussa

Turun teatterikesä on pelastettu – Linnateatterin esitykset alkavat heinäkuussa
Mikä karistaisi korona-aikana kotioloissa kertyneen pölyn harteilta paremmin kuin kunnon naurut kesäteatterissa? Linnateatterin kesäesityksissä nauretaan railakkaasti sukupuolirooleja tuulettavan musiikkikomedian ja hauskan lastennäytelmän parissa.

​​​​​​​

Turun teatterikesä on pelastettu – Linnateatterin esitykset alkavat heinäkuussa

Mikä karistaisi korona-aikana kotioloissa kertyneen pölyn harteilta paremmin kuin kunnon naurut kesäteatterissa? Linnateatterin kesäesityksissä nauretaan railakkaasti sukupuolirooleja tuulettavan musiikkikomedian ja hauskan lastennäytelmän parissa.

Turussa pääsee kuin pääseekin tänä kesänä nauttimaan teatterihuveista ulkoilmassa. Linnateatterin kesäesityksiä nähdään heinäkuun alusta alkaen merellisissä maisemissa Ruissalon Tapahtumatelakan katetulla näyttämöllä. Teatterin tekijät odottavat tositoimia jo sormet syyhyten.

– Uskomme, että ihmisillä on kaipuu teatteriin pitkän koronatauon jälkeen. Ulkoilmaesityksissä katsomossa on väljää ja yleisömäärää on rajoitettu, joten teatterista voi nauttia turvallisin mielin, sanoo Linnateatterin toimitusjohtaja Markko Heinonen.

Aivan Ruissalon sillan kupeessa sijaitsevaan kesäteatteriin pääsee näppärästi Turun keskustasta, varsinkin kun teatterilippuun sisältyy Fölin matkalippu. Kesäisen elämyksen voi siis täydentää vaikka taittamalla matkan merelliseen tyyliin vesibussilla. Ruissalon Telakalla sijaitseva Zaké Pizzeria & Wine Bar sekä kesäksi aukeava uusi Tenlén-ravintola hellivät teatteriyleisön makuhermoja ennen ja jälkeen esityksen.

Setäisyys ei ole sukupuolikysymys

Molemmat Linnateatterin kesäohjelmiston esityksistä ovat Sami Rannilan dramatisoimia ja ohjaamia.

Hykerryttävän hauska ja viihdyttävä musiikkikomedia Setäkuiskaaja perustuu Jenni Karjalaisen kirjaan ja siinä puntaroidaan miesten ja naisten rooleja tunnistettavien ja koomisten tilanteiden kautta. Tulkkina tilanteissa toimii setäkuiskaaja, joka samalla tarjoilee yleisölle neuvoja setäilijöiden kohtaamiseen. Rooleissa nähdään Mika ja Tuija Nuojua.

– Kirjamessuilta mukaani tarttui Karjalaisen blogiin perustuva kirja. Heti välähti, että kirjan huomioista saisi rakennettua hauskoja, tunnistettavia tilanteita. Esityksessä käsiteltävä setäisyys on itse asiassa enemmän rooli- kuin sukupuolikysymys, Rannila selittää.

Alun perin sisätiloihin tarkoitettu esitys siirtyi koronan vuoksi kesäteatterin lavalle – ja onnekkaasti se sopii kuta kuinkin sellaisenaan esitettäväksi myös ulkoilmassa.

– Uskon, että koronan myötä teatteriesitysten striimaus tulee lisääntymään todella paljon. Striimaus on hyvä lisä, mutta kyllä teatteri on pohjimmiltaan täysin kontaktilaji. Näyttelijät ja yleisö näkevät ja aistivat toistensa reaktiot ja se virittää teatterin tunnelman, pohtii Rannila.

 Uutisten ABC lapsille

Nokkelasti naurattava Etusivun juttu sopii mainiosti pienille lapsille.

Mauri Kunnaksen kirjaan perustuva hupaisa lastennäytelmä tavaa lapsille median aakkosia huumorin keinoin. Vanhan kansan lehtimies Herra Hakkarainen (Nestori Kyyrä) saa avukseen modernimman Masa Marsun (Kalle Tulander), joka tietää mistä narusta vetää, kun tarvitaan somepöhinää.

– Sanomalehden tekeminen on muuttunut ja valtaosa mediasta toimii sähköisesti. Oli kivaa päivittää tämä aihe tähän päivään, kuvailee Rannila.

SETÄKUISKAAJA

Osta liput

ETUSIVUN JUTTU

OSTA LIPUT