Teatterinjohtaja Reima Jokiselle on myönnetty teatterineuvoksen arvonimi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi torstaina 25.5. teatterineuvoksen arvonimen teatterinjohtaja Reima Jokiselle.

Reima Jokisen 45 vuotta kestäneelle teatteriuralle ei löydy Suomesta vertaista. Hän on kehittänyt avarakatseisesti ja määrätietoisesti niin teattereiden hallintoa ja taloutta kuin ohjelmistoja ja kiertuetoimintaa. 

Jokinen oli perustamassa Linnateatteria vuonna 2003, kun Turun Uusi Teatteri ja Teatteri Susi yhdistyivät. Hän toimi myös Linnateatterin hallituksen puheenjohtajana perustamisvuodesta 2003 aina vuoteen 2018 saakka.

Jokinen perusti urallaan useita teattereita sekä käynnisti tuottajakoulutusta Suomessa.

Alusta alkaen Linnateatteri on toiminut vierailuteatterina, jossa ei ole vakituista taiteellista henkilökuntaa. Linnateatteri on täten toiminut alusta alkaen vierailutuotantojen ja freelance-näyttelijöiden pelikenttänä, ja tuo ajatus on läpileikannut Linnateatterin toimintaa aina näihin päiviin asti. Jokinen oli merkittävästi vaikuttamassa tämän toimintatavan syntyyn.

Jokinen on vuosien varrella kiinnittänyt lähes kaikki Linnateatterin johtajat. Häntä on myös kiittäminen siitä, että Linnateatteri toimii nykyisellä paikallaan Humalistonkadulla Turun keskustassa.

Jokinen toimii edelleen kulttuurialan eri yhdistysten hallituksissa.

Teatterineuvoksen arvonimeä on myönnetty vuodesta 1948 lähtien ja 
Jokinen on 30. alan ammattilainen, joka sen on saanut.