Setäkuiskaaja valloittaa keväällä Linnateatterissa

Linnateatterin ensi kevään hulvaton kantaesitys Setäkuiskaaja saa ensi-iltansa 5.3. Jenni Karjalaisen Setäkuiskaajan käsikirjaan perustuva uutuus hersyttää nauruhermoja ja tuulettaa rakkaudella luutuneita sukupuolirooleja.

Miten kohdata Mahtaileva setämies, Feikkifeministi tai Työelämän Tekopökkelö? Oletko oikea Tähtien Setä tai työpaikan iloinen Huumoribimbo? Manspleinaaja setäselittää itsensä mäkeen ja Pirkko-tädin niksinurkassa täti pääsee kokeilemaan setien salaista asetta: putkiaivoja. 

-   Näytelmä ojentaa katsojille huumorin keinoin roppakaupalla välineitä setäilijöiden kohtaamiseen. Kun Sami ehdotti näytelmän tekemistä  ja luin Setäkuiskaajan käsikirjan, tiesin että tässä on loistavat ainekset täydelliseen komediapläjäykseen, naurahtaa Linnateatterin taiteellinen johtaja Jussi Vahvaselkä.

Sami Rannilan käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä poimii käsikirjasta parhaat palat ja pukee niille uudet vaatteet. Näytelmä kunnioittaa kuitenkin alkuperäisteoksen sanomaa: Setäkuiskaaja ei arvostele eikä osoittele. Hän kuuntelee ja arvostaa – vaikka ei olisi aina samaa mieltä.

Erilaisia setiä näyttelee mestarillisesti Mika Nuojua, joka on tuttu monille lukuisista elokuvista ja televisiosarjoista. Setäkuiskaajana näytelmässä setiä kouluttaa Tuija Nuojua. Pariskunnalla on pitkä kokemus yhteisestä työskentelystä ja molemmat ovat innoissaan tulevasta produktiosta. 

-   Minulla on ollut kauan toiveena päästä tekemään esitys, joka käsittelisi työelämän rooleja. On hienoa päästä käsittelemään aihetta komedian keinoin, sanoo Tuija Nuojua.

-   Positiivisen jännittynein mielin lähden tekemään erilaisia setätyyppejä. Erityisen kiinnostavaa on tarjota uutta näkökulmaa miesten ja naisten valtasuhteisiin, jatkaa Mika Nuojua.

Tälle setäkuiskaamisen oppitunnille ovat tervetulleita kaikki setiä kohdanneet tai sellaiseksi itsensä tuntevat. Hykerryttävän esityksen edessä umpimielisinkin setä taipuu – vaikka sitten rautalangasta vääntämällä.

-   Menevän musiikin ja tunnistettavien tilanteiden saattelemana meistä jokaisesta voi tulla paras versio itsestämme - oman elämänsä Setäkuiskaaja, sanoo ohjaaja Sami Rannila

***

Alkuperäisteos: 
Jenni Karjalainen: Setäkuiskaajan käsikirja 

Työryhmä:
Dramatisointi ja ohjaus: Sami Rannila
Näyttelijät: Mika Nuojua ja Tuija Nuojua
Puvustus: Kaarina Kopola
Lavastussuunnittelu: Niina Suvitie
Musiikki: Jussi Vahvaselkä  
Maskeeraussuunnittelu: Minna Pilvinen  
Lavastuksen toteutus sekä tarpeisto: Jaana Jussila
​​​​​​​Äänisuunnittelu: Kristian Uusitalo
Valosuunnittelu: Esa Näykki  

Jokaisen esityksen yhteydessä katsojien viihtyvyydestä vastaa myös Linnateatterin ravintolan iloinen henkilökunta.

***

Ensi-ilta 11.02.2021 (kantaesitys)

Liput: 35/29 €


Katso tallenne julkaisutilaisuudessa pidetystä haastattelusta, jossa näytelmän ohjaaja Sami Rannila kertoo muun muassa käsikirjoitusprosessista ja siitä miten näyttelijöiksi valikoituivat juuri Mika ja Tuija Nuojua. Haastattelijana Linnateatterin taiteellinen johtaja Jussi Vahvaselkä. 

Linkki tallenteeseen

Liput myynnissä nyt!

Osta