Markko Heinosesta Linnateatterin uusi toimitusjohtaja

Linnateatteri Yhdistys ry:n hallitus on kutsunut Markko Heinosen teatterin uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään lokakuussa 2020.

Heinosella on vankka tuntemus teatterialan toiminnasta ja taloudesta sekä luovan alan johtamisesta. Heinonen siirtyy uuteen tehtävään Seinäjoen kaupunginteatterista, jossa hän on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2015. Tätä ennen hän työskennellyt mm. Linnateatterissa, Aleksanterin teatterissa sekä Kansallisteatterissa. Heinosella on laaja kokemus teatterityöskentelystä eri puolilta maata.

”Toivotamme Markkon tervetulleeksi Linnateatteriin. Teatterialan vankka tuntemus ja laaja-alaisuus, toiminnan ja talouden ymmärrys sekä Linnateatterin tuntemus ja aiempi yhteinen historia olivat ratkaisevia tekijöitä.”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Maija Palonheimo valinnan perusteista.

Uuden toimitusjohtajan johdolla teatteri tavoittelee talouden vakauttamista sekä Linnateatterin imagon kirkastamista uusissa tiloissa ja uudenlaisella ohjelmaprofiililla. Heinonen työskentelee tavoitteiden eteen yhdessä taiteellisen johtajan Jussi Vahvaselän kanssa.

”Linnateatteri on Markkolle tuttu talo. Hän pääsee hyppäämään lennosta tekemisen meininkiin ja aisaparikseni. Tulevan kevään ohjelmisto onkin ensimmäinen yhteinen projektimme ja on hienoa saada sen rakentamiseen mukaan raudan kova ammattilainen.”, sanoo Jussi Vahvaselkä.

”Tarjous tuli yllättäen mutta innostuin mielenkiintoisesta haasteesta. Kiitän luottamuksesta ja palaan mielelläni takaisin Turkuun. Linnateatteri on pieni teatteri, jolla on suuri olemus ja paljon potentiaalia.”, pohtii Markko Heinonen.

.....

Kuvassa ylhällä: Jussi Vahvaselkä (vas.), Maija Palonheimo ja Markko Heinonen
Kuvassa alhaalla: Markko Heinonen

"Linnateatteri on pieni teatteri, jolla on suuri olemus ja paljon potentiaalia."