Linnateatterin esityksiä näki yli 34 000 henkilöä vuonna 2022

Alkuvuoden koronasulusta huolimatta Linnateatteri ennätti loistaviin katsojalukuihin vuonna 2022.

Yhteensä Linnateatterin omia ja vierailuesityksiä näki tänä vuonna yhteensä 34 112 katsojaa.

Vuoden 2022 katsotuin esitys oli kiertue-esityksenäkin tuotettu Tatu ja Patu, elämä ja teot -lastenteatteriesitys, joiden lisäksi kuluneen vuoden vetonauloja olivat Mika Räinän ja Ilari Johanssonin tähdittämä Miesflunssa sekä Fölin alta -kesäteatterirevyy Ruissalon telakalla. 

Yhteensä vuonna 2022 Linnateatterissa nähtiin 35 erilaista teatteri- ja konserttiesitystä, joista kuusi oli Linnateatterin omia tuotantoja. Vierailutuotantojen näytöksiä oli yhteensä 61, teatterin omia taas yhteensä 170.  

Alkuvuoden koronasulku vaikutti kevätkauden myyntiin, mutta toimitusjohtaja Markko Heinosen mukaan loppuvuosi sujui erinomaisesti.

— On hienoa huomata lukujen valossa ja teatterin tunnelmasta, että ihmiset janoavat teatteria nyt, kun se muutaman vuoden jälkeen on taas mahdollista. Uskon, että ensi vuonna jatketaan samaan malliin, Heinonen iloitsee. 

Ensi vuonna Linnateatteri juhlii 20-vuotista taivaltaan. Linnateatterin taiteellinen johtaja Jussi Vahvaselkä on innoissaan tulevasta vuodesta.

— Ensi vuonna tulemme näkymään isosti Turun katukuvassa ja tarjoamme turkulaisille laadukasta viihdettä. Vauhti kiihtyy, toteaa Vahvaselkä.