Linnateatteri tuo Suomen lavoille ennennäkemätöntä teatteritaidetta

Linnateatterin 20-vuotisjuhlakausi käynnistyy kunnianosoituksella kansalliskirjailija Aleksis Kivelle. Kiveä kännissä saa ensi-iltansa tammikuussa 2023.

Kirjailijan legendaariset kuvaukset kuningasjuoman tuottamista tunnelmista, lentävistä lauseista sekä haasteellisista vaikutuksista ympäristöön tislataan Linnateatterin näyttämölle. 

Mitä tapahtuu, kun yksi näyttelijä esityksen alussa seuraa kirjaimellisesti Juhanin (Seitsemän veljestä) repliikkiä ”Juo, veikkonen. Jumalan luoma, juo, sillä nyt on joulu ja varoja ei puutu aitasta.”? Miten taipuu Kiven kieli tämän jälkeen? 

Seitsemän veljestä, Olviretki, Nummisuutarit, Kullervo. Kaikkia edellä mainittuja yhdistää miellyttävät, suorastaan maltaiset, kuvaukset suomalaisuuden ytimestä. 

– Kaikissa Kiven teoksissa juominen on vahvasti läsnä. Me haluamme tuoda nämä hetket teatteriin huumorin kautta ja tarjota katsojille hauskaa yhdessäoloa. Kiveä kännissä tuo suomalaisille teatterilavoille jotakin, mitä täällä ei ole ennen nähty, lupaa Linnateatterin taiteellinen johtaja Jussi Vahvaselkä.

Jokainen esitys tarjoaa ainutlaatuisia ja erilaisia teatterikokemuksia. Täysin ennalta-arvaamattomia hetkiä on tiedossa, kun Kiven kootut palat lyödään mäskiksi! 

Esitys saa ensi-iltansa Linnateatterin Tampuuri-näyttämöllä tammikuuta 2023. Esityksen ikäraja on K-18. Lipunmyynti alkaa joulukuussa 2022. 

Lisätiedot: 

Jussi Vahvaselkä 
taiteellinen johtaja 
040 072 0425
jussi.vahvaselka@linnateatteri.fi