Linnateatteri luo töitä estradille ja sen ympärille keväällä 2021

Turkulainen Linnateatteri työllistää oman väen lisäksi kymmenittäin teatterialan freelancereita. Työllistävä vaikutus ei rajoitu vain produktioissa työskenteleviin teatterin ammattilaisiin, vaan teatteri tuo töitä myös paikallisille yrityksille.

Ensi keväänä Linnateatterin ohjelmistossa nähdään kantaesitys Setäkuiskaaja, joka viihdyttää kaikkia setiä kohdanneita 20 esityksen verran. Setäkuiskaajan lisäksi omia tuotantoja ovat muun muassa Mauri Kunnaksen Etusivun juttu, ystävänpäiväkonsertit Turun Konservatorion ja musiikkiopiston kanssa sekä Mieletön illallinen goes Las Palmas, jossa tarjoillaan parhaita Gran Canarian makuja etelänloman nälkäisille viihteen ystäville hiihtoloman aikaan. 

Omien tuotantojen rinnalla ohjelmistossa on noin 30 ulkopuolelta ostettua esitystä. Kevään ohjelmiston puitteissa lavalle astelevat muun muassa stand up -sankarit Jaakko Saariluoma, Niko Kivelä ja Jacke Björklund sekä suosikkiartistit Mariska, Eva ja Manu, Olavi Uusivirta ja  Samuli Putro. Kevään iso oma ponnistus ja vetonaula Setäkuiskaaja perustuu Jenni Karjalaisen suosittuun  Setäkuiskaajan käsikirjaan. Kantaesitystä tähdittävät Mika ja Tuija Nuojua

Keskimäärin Linnateatterissa viihdytetään kansaa 2–3 kertaa viikossa. Linnateatterin tiloissa Humalistonkadulla esitettävien näytösten lisäksi Linnateatterin tuottamat kiertue-esitykset kuuluvat olennaisesti teatterin toimintaan. 

Katsojaluvuissa mitattuna Linnateatteri on Suomen suurimpia teattereita – vuonna 2019 se viihdytti esityksillään reilu 80 000  katsojaa. 

- Linnateatterin vakituiseen henkilökuntaan ei kuulu omaa näyttelijäkaartia tai ohjaajaa, vaan tekijät valitaan erikseen kuhunkin näytelmään. Freelancereiden osuus on iso, toteaa Linnateatterin toimitusjohtaja Markko Heinonen.

Talon omaa väkeä työskentelee jokaisen esityksen eteen esimerkiksi tekniikan ja markkinoinnin sekä ravintolapalveluiden parissa. Vierailevia tekijöitä tulee työskentelemään Linnateatterissa kaikkiaan yli 120 ensi kevään aikana. Vakituista työntekijäkaartia teatterilla on 13 henkeä ja lisäksi viikonloppuesityksissä ravintola työllistää myös lisäkäsiä. Lisäksi varsinkin omissa tuotannoissa tarvitaan palveluita paikallisilta yrityksiltä, kuten painotaloilta, valokuvaajilta ja hotelleilta. 

 

Linnateatterissa ei muutosta kaihdeta

Uudesta innostuva henkilöstö on keskeinen voimavara ajan hermolla elävälle teatterille.

Pienessä teatterissa oman osaamisalueen ulkopuolelle hyppääminen on enemmän sääntö kuin poikkeus.

- Syksyllä striiminä pyörivässä esityksessä meillä oli porukkaa talon kokkeja myöten näyttelemässä yleisöä, valottaa Linnateatterin taiteellinen johtaja Jussi Vahvaselkä.

- Meillä uskaltaudutaan helposti viemään uusia ideoita eteenpäin – keksimme Linnateatterin jatkuvasti uudelleen. Henkilöstömme rohkeus ja sopeutuvaisuus näkyi hyvin esimerkiksi korona-ajan alussa, kun muutimme lennosta näytökset striimeiksi, Heinonen kiittelee.

 

Kun teatteri tuli olohuoneisiin

Ja ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin olisi koronasta seurannut. Linnateatterissa oltiin nimittäin salamana striimaamassa esityksiä katsojien olohuoneisiin, kun korona sulki teatterit keväällä.

- Kun ympärillä on harmaata, on kiva tulla nauramaan ja unohtaa ympäröivä maailma. Se korostuu tällaisina aikoina, kun ihmiset eivät liiku niin paljon. Sitten kun mennään, se on iso ilon ja elämänriemun lähde, kuvailee Vahvaselkä.

- Pääsimme striimien kanssa todella nopeasti liikkeelle ja ihmiset löysivät hienosti verkkoyhteyden kautta teatteriin. Syksyllä sitten striimejä jo odotettiinkin, ja teemme nyt töitä sen eteen, että niistä saadaan meille jatkuva palvelu, Vahvaselkä kertoo.

Joulunpyhiksi Linnateatteri haluaa tuoda viihdettä myös pienille teatterinystäville ja striimaa 22.12. klo 17 keväällä ensi-iltansa saaneen Mauri Kunnaksen Etusivun juttu -näytelmän. Striimi on katsottavissa 3.1.2021 asti. 

Lippu sohvateatteriin ostetaan osoitteesta: www.nettilippu.fi/fi/event/linnateatteri-etusivun-juttu-lastennaytelma

Lipun hinta on 8,90 €. Tarjoamme myös mahdollisuuden lunastaa kannatuslippu teatteritoiminnan tukemiseksi hintaan 14,90 €.  

Esitys on katsottavissa osoitteessa: http://livekatsomo.fi/linnateatteri-etusivunjuttu​​​​​​​

Osta liput setäkuiskaajaan

Lue lisää etusivun jutun striimistä