Linnateatteri järjestää ilmaista nukketeatteria lapsille kesällä Turun leikkipuistoissa

Osana 20-vuotisjuhlaansa Linnateatteri järjestää kesällä 2023 ilmaista nukketeatteria lapsille Turun leikkipuistoissa. Esiintyjä on nukketeatteritaiteilija Helena Markku.

RomuLuxen vieraat on lapsille suunnattu nukketeatteriesitys, jossa kaksi aurinkokuntamme ulkopuolelta tullutta muukalaista tekee hätälaskun Turkuun, Linnateatterin edustalle. Aluksesta nousee kaksi vierailijaa kaukaiselta RomuLux-planeetalta. Heidän aluksensa moottoriin on ilmennyt odottamaton ongelma ja nyt he tarvitsevat kipeästi Maapallon asukkaiden apua. 

Nukketeatteritaiteilija Helena Markku luonnehtii esitystä räväkäksi ja hassuttelevaksi.

- Aluksen voi ladata vain älykkyydellä, ja siihen tarvitsemme apua yleisöltä. Esitys sopii kaikenikäisille. Haluamme tarjota lapsille kulttuuria, jota on kaikkien saatavilla, Markku iloitsee.

Markku on valmistanut nuken ja kiiltävät esitysvaatteensa itse. Myös esityksen tarpeisto, käsikirjoitus ja maskeeraus ovat hänen omaa käsialaansa.

Esityksiä on laajalti ympäri Turun leikkipuistoja 14.6.-15.7.2023 välisenä aikana. Kiertue alkaa Ylioppilaskylästä ja etenee Kupittaan ja keskustan alueilta aina Ruissaloon asti.  Esityksen kesto on noin 20 minuuttia ja näytökset alkavat klo 10.30, pois lukien Taiteen talon näytökset osana Vanhankaupungin juhlaa 17.6. klo 12 ja 14. Esityksellä on säävaraus.

Tarkemmat esityspaikat löytyvät Linnateatterin nettisivuilta.