FINFRINGE 2019

Kansainvälinen esittävän taiteen festivaali FINFRINGE järjestetään Turussa keväällä 2019!

FINFRINGE TURKUUN!

FINFRINGE, Turun ensimmäinen Fringe- festivaali, ui Åbo Svenska Teaterin kolmelle näyttämölle ja läheisiin kaupunkitiloihin 10.–12.5.2019. FINFRINGE on yhteisöllinen ja avoin nopeiden esitysten tapahtuma. Kolmen kiivaan keväisen päivän aikana katsoja sukeltaa esittävän taiteen eri lajien esityksiin, uppoutuu niiden uusiin näkemyksiin ja tulee osaksi kansainvälistä festivaalia. Ympäristöohjelmaa noudattavassa tapahtumassa nähdään suomalaisia ja kansainvälisiä esityksiä valtavirran reunalta.

Fringe-festivaaleja on yli 250 maailmanlaajuisesti. Lähtökohta on, että kuka tahansa - ammattilainen tai harrastaja - voi hakea mukaan esiintymään millä tahansa esityksellä. Ohjelmistossa voi olla teatteria, nukketeatteria, tanssia, sirkusta, burlesqueta, tarinankerrontaa, performanssia, poikkitaiteellisia esityksiä sekä kaikkea muuta, mitä voi kutsua esitystaiteeksi. Suomalaisena erikoisuutena FINFRINGEssä nähdään “esitystaiteen jokamiesluokka”. Siinä autetaan työpajojen avulla ketä tahansa rakentamaan esitys itselleen tärkeästä aiheesta. FINFRINGEn ohjelmisto julkaistaan ja liput tulevat myyntiin helmikuun 2019 lopussa. Seuraa nettisivujamme finfringe.fi

Tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa FINFRINGE ry.n tukena on turkulainen ohjausryhmä, johon kuuluvat edustajat Åbo Svenska Teaterista, Turun kaupunginteatterista, Linnateatterista, Turun Taideakatemiasta ja Logomosta. FINFRINGE on myös osa yhteispohjoismaista Nordic Fringe Networkiä sekä World Fringe- organisaation jäsen.


Psst.
Ohjelmiston artistihaku auki
30.11.2018
klo 23.58 asti.