Viimeiset wappuliput myydään nyt!

Vappuaaton Mieletön elokuvan historia -esitykseen on vapautunut myyntiin kourallinen yksittäislippuja. Näihin lippuihin ei sisälly vapun buffet-ateriaa vaan pelkästään illan esitys. Tee vapustasi hauskempi ja varaa liput itselle ja ystävälle nyt!

Huomaathan, että vappuaaton esitys alkaa poikkeuksellisesti klo 20.00.

Liput wappu-Mielettömään Ticketmasterista, numerosta 02 232 1215 tai osoitteesta info@linnateatteri.fi.

Linnateatterin aidot mökkikokemukset, osa 1

Linnateatterin pihanäyttämöllä esitetään kesällä 2017 aitoihin mökkikokemuksiin perustuva komedia Haluatko mökkiläiseksi.

Näin kesää odotellessamme innostuimme muistelemaan katsojiemme kanssa omia mökkireissujamme. Saammeko siis esitellä: Linnateatterin väen ja katsojien kootut, taatusti aidot ja taatusti traumaattiset mökkimuistot!

Isän kädestä

”Isäni oli opettaja ja vanhempani olivat kutsuneet opettajakollegat mökille viettämään kesäpäivää koulun päätteeksi. Olin auttamassa, ja illalla isä lähti kyyditsemään veneellämme vieraita mantereelle. Mutta eipä paatti käynnistynytkään. Ilta oli pimeä ja me näytimme lyhdyllä valoa… Isä tempaisi vetonarusta moottoria käyntiin oikein kunnolla… Sillä seurauksella, että hänen nyrkkinsä osui silmäni yläpuolelle. Auts!!!

Olin juuri valmistunut lääkintävoimistelijaksi. Oli aivan kauheaa mennä maanantaina töihin terveyskeskukseen, kun toinen silmä oli mustana. Hävetti, ja kerro sinä nyt totuutta, kun jotkut tietysti uskoivat ja ehkä toiset eivät!!  Arpi jäi muistoksi. Onhan se himmentynyt ja meikata voi, mutta muistan tämän. Silloin olin 22-vuotias ja nyt 60 vuotta.”

– Marjis, katsoja

Kultaiset lapsuuden kesät

”Kun olin lapsi, sai perheeni lainata naapurin mökkiä, jossa oli kerrossänky. Halusin ehdottomasti nukkua yläpedissä. Isoveljenikin olisi halunnut, mutta vakuuttelin hänelle sen olevan vaarallinen paikka. Sinähän voit vaikka pudota ja satuttaa itsesi, minä voin uhrautua! Niinpä sain yläsängyn. Eräänä yönä heräsin pääni yläpuolelta kuuluvaan rapinaan ja näin hiiren kurkkaavan katonrajassa olevasta reiästä. Ajattelin, että se putoaa yöllä suuhuni.

Niinpä sanoin seuraavana aamuna veljelleni että kuule, nyt on sinun vuorosi nukkua yläpedissä. En tiedä, häiritsikö hiiri ikinä veljeni unta, mutta omasta mielestäni olin joka tapauksessa toiminut oikein reilusti.

Paria vuotta myöhemmin perheeseemme oli tullut pikkusisko. Olimme lähdössä mökiltä ulos, ja siskolla kesti ja kesti laittaa vaatteet päälle. Koska isä oli käskenyt aina sulkea tuvan oven, vedin odotellessani ovea kiinni. Se ei mennyt, ja aina kun yritin, sisko huusi. En yhdistänyt näitä kahta asiaa, kunnes äitini parkaisi, että siskon sormet ovat oven välissä. Yritin selittää, etten ollut tajunnut, mutta äitini oli niin pelästynyt että huusi minulle.

Tunsin kokeneeni suurta vääryyttä ja menin mökin katolle. Makasin siellä pitkän aikaa ja ajattelin, etten tule koskaan alas, vaikka kuolen tänne mieluummin. Lopulta veljeni sai minut alas – kai minulle tuli nälkä, jano ja vessahätä. Siskon fyysiset vammat olivat lopulta pienemmät kuin minun marttyyrin kärsimykseni, hänellä vain nahka ruttaantui nivelten kohdalta.”

– Tuula, Linnateatterin palveluvastaava

Amatöörit murtohommissa

”Olipa kerran pariskunta, joka yöllä lähti yhdessä puuseehen. Kliks, mökin ovi meni lukkoon. Mies päätti käyttää poraa oven lukon aukaisuun. Lukko kuumeni ja ovi jäi kiinni. Sitten lukko meni rikki. Seuraavana työkalupakista kaivettiin ruuvimeisseli. Ikkunan karmi ei antanut myöten.  Lopuksi pariskunta yritti vasaroida ikkunan auki. Ei mennyt ikkuna rikki vieläkään. Lopuksi kirvestä heilauttaen kammarin pieni yläikkuna hajosi, emäntä tuupattiin sisälle ja ovi avattiin.

Tästä lähtien vara-avain on AINA ulkona (ei kynnysmaton alla kuitenkaan). Murtautuminen taloon on nimittäin amatööreiltä MAHDOTONTA!”

– Hanne, katsoja

Lisää kovia mökkikokemuksia on luvassa Haluatko mökkiläiseksi -komediassa. Lue lisää esityksestä!

Wappu tulee, oletko valmis?

Vappuaatto on jo ovella!

Jos juhlaillan ohjelma on osaltasi vielä auki, haluaisimme kainosti ehdottaa kaupungin ehdottomasti parasta wappupakettia. Paketti-iltaan sisältyy alkumalja, notkuva buffet-pöytä ja Mieletön elokuvan historia -esitys – kaikki ajoitettuna sopivasti niin, että paikalle ehtii vielä lakituksen jälkeen. Buffetin ruokalistan näet täällä (pdf). Soita meille tai nappaa lippusi netistä, vielä mahdut mukaan!

Toukokuussa esitetään kevään viimeiset sisäesitykset ennen kesälaitumille (eli meidän tapauksessamme pihanäyttämölle) kirmaamista. Tulossa on muun muassa Sami Hedbergin soolokeikka, Jukka K.:n ja Divetin kimalteleva yhteisdragshow ja Improryhmä Kolinan keikka Benjaminilla vahvistettuna.

Keväisestä tunnelmasta huolehtii myös Teatteriravintolan kevätmenu. Tutustu ruokalistaan täällä ja varaa ateria esityksen kylkeen. Teatteriravintola palvelee kaikkien kevään esitysten yhteydessä.

Esittelyssä Teatteriravintolan kevätmenu

Keittiömestari Martin Langford kertoo, millaisista mauista koostuu Linnateatterin Teatteriravintolan kevään 2017 ruokalista.

Paistettuja kampasimpukoita ja fenkolia

Teatteriravintolassa on tarjolla uusi kevätmenu huhtikuun alusta toukokuun loppuun. Keittiömestari Martin Langford kertoo, että ruokalistan suunnittelu lähtee aina liikkeelle vuodenajasta.

”Mitkä ovat sesongin raaka-aineet ja maut, mikä tuntuu hyvältä juuri tähän vuodenaikaan? Minulle keväästä tulevat mieleen esimerkiksi kevyet ruuat, kukat ja sitruunan maku”, Martin selventää.

Friteerattua brie-juustosalaattia, puolukkavinegretteä ja pekaanipähkinöitä

Martin kuvailee kevään ruokalistaa sanoilla kevyt, raikas ja puhdas. Listalla on herkkuja etanoista tankoparsaan.

”Hallitsevina makuina ovat muun muassa sitrus ja savustus, fenkoli ja äyriäiset. Väreilläkin on väliä, kevääseen sopivat vihreät ja keltaiset. Ruoat syntyvät kuitenkin aina maku edellä”, Martin naurahtaa.

Tankoparsarisottoa, sitruunaa ja kevätyrttejä

Ruoka-annoksia suunnitellaan ja testataan pitkään ennen kuin teatteriyleisö saa ne lautasilleen. Martin paljastaa, että nyt mielessä pyörii jo syksyn ruokalista. Sitä ennen nautitaan kuitenkin keväisistä mauista.

”Koko kevätmenu on aivan uusi. Esimerkiksi kampasimpukka on sellainen ruoka-aine, jota Teatteriravintolassa ei vielä koskaan ole tarjoiltu.”

Keittiömestari suosittelee

Teatteriravintolassa jokainen voi valita oman yhdistelmänsä listan annoksista tai vaikka vain jälkiruuan. Tarjolla on myös keittiömestarin suositusmenu: alkuruoaksi rapeaa karamellipossua, pääruoaksi kuorrutettua karitsankaretta ja jälkiruoaksi talon sitruunapiirasta.

Kuorrutettua karitsankaretta, munakoisopyreetä ja timjamikastiketta

”Karamellipossussa kohtaavat freesi makumaailma ja possunkylki, mikä on jo sinänsä harvinainen yhdistelmä. Alkuruoka on oikea lihakarkki! Karitsankareen kuorrutteessa puolestaan maistuvat nizzansalaatista tutut kasvikset. Aterian viimeistelee 80-luvun klassikkojälkkäri sitruunapiiras hyvin ja huolella tehtynä”, Martin kertoo suosituksistaan.

Suositusmenu ostetaan Ticketmasterista lippuostoksen yhteydessä ja netistä ostettaessa sen hinta on 45 € (normaalisti 49 €).

Talon sitruunapiiras

Tutustu koko ruokalistaan!

Teksti: Siiri Liitiä
Kuvat: Pauliina Timoska

Kevät tulee Linnateatteriin!

Joutsenet ovat saapuneet Aurajokeen ja jäätelökioskit kadunvarsiin – voisi melkein väittää, että kevät on tullut Turkuun!

Kevät tuo tullessaan monenlaista hauskaa Linnateatteriinkin. Luvassa on muun muassa kunnon kattaus loistokeikkoja.

Kevään keikkakalenterista löydät stand upin puolelta niin Sami Hedbergin soolokeikan kuin Heikki Viljan ja ääniakrobaattinakin tunnetun Rudi Rokin vetäisyn.

Musiikkipuolella tarjolla on muun muassa Martti Suosalon ja Pekka Tegelmanin Jacques Brel -ilta ja ihana perjantaiehtoo Osmo Ikosen seurassa.

Kurkkaa koko ohjelmisto täältä.

Varma kevään merkki myös on Teatteriravintolan uusi kevätmenu, jossa maistuvat niin sitrus, savu, kampasimpukat kuin karamellipossukin. Tutustu ruokalistaan täällä!

Mielettömän elokuvan historian syksy nyt myynnissä!

Mieletön elokuvan historia -komedian lipuista varattiin huimat 90 prosenttia jo ennen ensi-iltaa. Onneksi kenenkään tarvitse jäädä ilman, sillä nyt niitä taas saa: maanantaina 20.3. avaamme myyntiin syksyn 2017 esitykset. Tarkasta kaikki esityspäivät täältä ja varaa omat lippusi.

Teatteriravintolassa voi totta kai nautiskella esitysiltana myös ruokapöydän iloista. Tutustu kevään ruokalistaan täällä. Kerromme myöhemmin keväällä lisää ravintolan maukkaasta syysmenusta!

Pihan ohjelmisto laajenee!

Mökkikomedia Haluatko mökkiläiseksi saa ensi-iltansa pihanäyttämöllä 15.6.

Kesän ohjelmisto täydentyy, kun Turun Nuoren Teatterin musiikkihupailu Ihan pihalla vierailee Linnateatterin pihanäyttämöllä heinä–elokuussa.

Turun Nuori Teatteri teki 15 vuoden ajan kesäteatteria Ravintola Samppalinnan terassilla. Ravintolatoiminnan vetäjän vaihtuessa teatterin täytyi kiireellä etsiä kesäteatteritoiminnalleen uusi paikka.

”Kun Turun Nuori Teatteri otti meihin yhteyttä, halusimme auttaa ja avata ovemme. Samalla Ihan pihalla rikastuttaa luontevasti kesän vierailuohjelmistoamme”, Linnateatterin hallinto- ja talousjohtaja Henni Syrjänen iloitsee.

Linnateatteri ja Turun Nuori Teatteri toimivat samassa rakennuksessa Linnankadun varrella.

”Teemme mielellämme Linnateatterin kanssa yhteistyötä, onhan Linnateatteri meille läheinen naapuriteatteri. Olemme iloisia myös logistisista syistä, sillä roudaaminen Samppalinnan suuntaan on nyt ohi”, Turun Nuoren Teatterin teatterinjohtaja Minna Kaislakari-Mattelmäki sanoo.

Turun Nuoren Teatterin naapurikomediassa Ihan pihalla ystävykset Julia ja Patrik muuttavat yhdessä idylliseen naapurustoon. Kun käy ilmi, että asunto vuokrataan vain pariskunnalle, joutuu kaksikko esittämään rakastavaisia. Luvassa on väärinkäsityksiä, kommelluksia ja musiikkinumeroita.

Esityksen ohjaa Mikko Joukamaa. Komedian kymmeniä hahmoja esittävät Uusi päivä -tv-sarjastakin tuttu Arttu Soilumo ja Turun Nuoren Teatterin konkarit Esme Kaislakari, Ronja Keiramo, Inke Koskinen ja Joonatan Perälä.

Mökkikomediaa ja keikkoja

Linnateatterin oma kesäkomedia Haluatko mökkiläiseksi kertoo Kososen pariskunnasta, joka voittaa Haluatko mökkiläiseksi -ohjelmasta itselleen palan suomalaista kesäidylliä. Näytelmä yhdistelee samastuttavia mökkikokemuksia ja absurdeja juonenkäänteitä.

Roope Lipastin kirjoittaman komedian ohjaa Kari-Pekka Toivonen. Rooleissa nähdään Arttu Kapulainen, Minna Kivelä ja Valtteri Roiha.

Koko perheen iloksi Herra Hakkarainen harrastaa myös Linnateatterin pihalla 29.6. lähtien. Lisäksi kesän aikana pihalla vierailevat mm. stand up -koomikko Ismo Leikola 27.6., Putouksesta tutut Roope Salminen ja Ernest Lawson 28.6., Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band 29.6. ja Scandinavian Music Group – akustinen kvartetti 11.8.

Kaikissa Linnateatterin kesän näytöksissä on mahdollista nauttia yhtä aikaa esityksestä ja ravintolan palveluista. Kesän esityksissä on tarjolla uusi, kesäinen menu. Sekä pihanäyttämön 350-paikkainen katsomo että näyttämö on katettu.

Kesä on ihmisen parasta aikaa!

Linnateatterin kesäpiha toivottaa tulevana suvena kaikki mökkeilemään! Roope Lipastin käsikirjoittama Haluatko mökkiläiseksi -kesäkomedia perustuu aitoihin mökkikokemuksiin ja tarjoilee kottikärrykaupalla samastuttavaa mökkitunnelmaa absurdeilla juonenkäänteillä höystettynä! Lavalla Minna Kivelä, Valtteri Roiha ja Arttu Kapulainen. Huhtikuussa kuulemme myös, mitä keittiömestarimme grillissä tänä kesänä tirisee…

 

Lisäinfot ja liput täältä!

Tarjolla sielun ja ruumiin ravintoa. Nyt myös syksyyn!

Kevään kaikki POMO! -toimistokomedian näytökset myytiin muutamaa hajapaikkaa vaille loppuun jo ensi-iltaviikolla. Vastasimme pyyntöönne ja avasimme myyntiin nyt näytelmän syksyn esityspäivät! Keväälle voit tiedustella peruutuspaikkoja, mutta syksyn esityspäivät otat haltuun täältä. Muistathan, että teatteriravintola palvelee täydellä valikoimalla myös teatterisalin esitysten yhteydessä! Kurkkaa maukas talvimenu täältä.

Kevään ensimmäinen ensi-ilta on täällä!

Teatterisalissamme esitetään 3.2. alkaen Lars von Trierin toimistokomediaa POMO!, jossa vastuuta välttelevä johtaja teeskentelee olevansa yksi työntekijöistä. Kun edessä ovat tärkeät neuvottelut venäläisen liikemiehen kanssa, palkkaa oikea pomo näyttelijän esittämään toimitusjohtajaa. Parin repliikin mittainen pesti lähtee lapasesta ja pian ollaankin tilanteessa, josta ulospääsy kuivin jaloin näyttää mahdottomalta.

Kevään lipuista on myyty jo yli 90%, joten toimi nopeasti jotta varmistat paikkasi! Soittamalla toimistoomme (02) 232 1215 saat kuulla ajantasaisen tilanteen, sillä työnalla ovat jo lisänäytökset…

Lue lisää näytelmästä tästä.